Què és la Fecundació In vitro

La Fecundació in Vitro és un dels tractaments de Reproducció Assistida més realitzats i coneguts, i també és el que té les millors taxes d’èxit.

En aquest article, els experts en Reproducció Assistida d’IVFforYOU us explicaran el procés que s’ha de seguir per a fer una FIV, quan es recomana, quins són els preus a les clíniques d’Espanya i quines són les especificacions legals espanyoles que s’indiquen per dur-la a terme.

Quan es recomana la Fecundació In Vitro?

Hi ha diversos escenaris en què es recomana recórrer a una FIV, ja sigui amb la parella o en solitari.

En el cas de comptar amb una parella, la situació més comuna és quan un té dificultats per a obtenir un embaràs de forma natural, la qual cosa pot ser producte d’infertilitat, endometriosi, baixa reserva ovàrica, obstrucció tubàrica, problemes amb el semen de la parella masculina, entre d’altres. També es recomana la FIV a parelles, dones que desitgen un embaràs en solitari i parelles de lesbianes que s’han sotmès a Inseminacions Artificials sense èxit.

En aquests dos darrers casos o si hi ha un factor masculí d’infertilitat, caldrà recórrer al semen d’un donant. En cas d’un factor femení d’infertilitat, la FIV es pot fer amb òvuls de donant (ovodonació).

Si bé la taxa d’èxit d’una FIV és de les més altes en comparació amb la resta de tractaments de Reproducció Assistida, a IVFforYOU aquesta arriba al 72,1% per cicle de FIV amb òvuls propis.

Com es fa una Fecundació In Vitro?

La Fecundació In Vitro consisteix a unir en un laboratori els òvuls de la pacient amb l’esperma de la parella o d’un donant.

La fecundació en un laboratori permet obtenir més embrions de bona qualitat i seleccionar el que tingui una morfologia millor, entre altres criteris de selecció, per a ser transferit. Això s’aconsegueix, principalmente, gràcies a l’estimulació ovàrica, que té l’objectiu d’obtenir el màxim nombre de fol·licles ovàrics madurs. D’aquesta manera, com més òvuls s’obtinguin, més alternatives de selecció es tindran.

Un cop portada a terme la fecundació, s’efectua la transferència a l’úter de la mare de l’embrió de més qualitat.

La teva primera visita de Reproducció Assistida gratis

El procés d’una Fecundació In Vitro pas a pas

A la primera visita mèdica, els especialistes t’avaluaran i sol·licitaran diferents proves, tant a tu com a la teva parella (en cas de tenir-la), segons correspongui. A partir d’aquí, s’estableix un pla de tractament coordinant diversos punts com ara el teu cicle menstrual, la necessitat de fer servir semen de donant (en cas de requerir-se), etc.

En aquesta etapa és molt comú realitzar tota mena de proves mèdiques, com ara tests genètics, anàlisi de malalties infeccioses, seminograma (si el cicle es fa amb una parella masculina), etc.

Informació d’interès sobre la FIV que estableix la llei de Reproducció Humana Assistida a Espanya

La llei de Reproducció Humana Assistida a Espanya estableix una sèrie de condicions personals i del procés de Fecundació In Vitro que han de ser complerts per pacients i centres de reproducció.

D’una banda, i per a dictaminar si un tractament es pot fer o no, s’estableix que només es podrà dur a terme una tècnica si hi ha possibilitats raonables d’obtenir un embaràs i si la pacient té unes condicions físiques i mentals adequades. Per això, és tan important la primera revisió mèdica, ja que determinarà si és viable o no fer una FIV, segons cada cas.

D’altra banda, i en relació amb els embrions sobrants que no hagin estat transferits, la llei espanyola esmenta que poden ser conservats per un banc autoritzat. Posteriorment, poden ser usats pels mateixos pacients, ser donats al banc o destinar-los a la recerca. Hi ha també la possibilitat de sol·licitar-ne la destrucció, però per això, cal complir una sèrie de requisits.

Quant costa fer una FIV a Espanya?

Els preus d’aquests tractaments poden variar segons els centres de Reproducció Assistida. No obstant això, a manera global, el preu ronda entre 2.500€ i 5.000€, variant en alguns casos depenent de les recomanacions de l’equip mèdic i les proves que hagis de realitzar.

El preu també podria variar si cal recórrer a un banc de semen per dur a terme la fecundació.

A IVFforYOU el preu de la Fecundació In Vitro és de 2.600€ i inclou:

– Punció ovàrica

– Hospitalizació ambulatòria

– Laboratoris d’Andrologia i FIV

– Cultiu i anàlisis dels embrions

– Transferència d’embrions

– Test d’embaràs

Preguntes freqüents de la Fecundació In Vitro

Si cerques un centre de reproducció a Barcelona per dur a terme la teva Fecundació In Vitro, et convidem a contactar-nos, la primera visita amb els nostres experts és gratuïta!

Últimos posts

Tratamientos destacados

Pide una cita gratuita

Rellena el formulario y nos pondremos en contacto contigo para concretar una cita con un experto.

Demana cita gratuïta

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu per concretar una cita amb un expert.