Què és la Reproducció Assistida

La Reproducció Assistida és el conjunt de diferents mètodes i tècniques, com ara la Fecundació In Vitro, que tenen per objectiu facilitar i aconseguir l’embaràs, a través de l’assistència mèdica.

En aquest article, t’explicarem detalladament què és la Reproducció Assistida, quan es recomana i quines són les tecnologies reproductives més a l’avantguarda.

En què consisteix la Reproducció Assistida?

Gràcies als avenços mèdics, el llistat de tècniques que componen la Reproducció Assistida ha anat creixent amb el pas dels anys.

Aquesta especialitat mèdica té com a principal objectiu que pacients amb problemes de fertilitat o sense parella masculina, així com persones LGTBI+ o aquelles portadores de certes malalties genètiques que no vulguin transmetre-les a la seva descendència, puguin assolir l’embaràs.

Les tècniques de reproducció assistida són diverses, però a Espanya la Llei 14/2006 de Reproducció Assistida comptabilitza com a tècniques autoritzades la Inseminació Artificial, Fecundació in Vitro, ICSI, FIV amb òvuls o semen de donant, Vitrificació d’òvuls, Transferència d’Embrions en fresc o congelats. La Transferència Intratubàrica de gàmetes (GIFT) també és una tècnica de Reproducció Assistida, tot i que el nombre de pacients que la sol·liciten o són elegibles per dur-la a terme és molt baix.

Des del punt de vista tècnic, els tractaments de Reproducció Assistida es poden agrupar principalment en Inseminació Artificial o Fecundació In Vitro. Depenent dels motius dels/de les pacients per recórrer a un tractament de fertilitat, es recomanarà un o altre tipus de tècnica.

També podran variar els tipus de tractaments i proves complementàries que s’hagin d’efectuar per preparar l’aparell reproductiu i incrementar les possibilitats d’embaràs, com ara test genètics (PGT), IMSI, maquillatge embrionari, etc.

Aquestes tècniques complementàries sempre seran un bon suport al tractament de Reproducció Assistida, sempre que siguin recomanades pel teu metge, ja que hi ha tècniques i tractaments específics per a cada part del procés reproductiu.

Taxes d'èxit de les tècniques de Reproducció Assistida

És fonamental que, abans de sotmetre’t a un tractament de Reproducció Assistida, sàpigues que cadascú té taxes d’èxit diferent. A més, hi ha molts factors que poden alterar aquestes xifres, com l’edat, la fertilitat de la parella i la pacient, l’estat dels òvuls de la dona, els semen de l’home, les malalties patides, etc. Cada centre mèdic té les seves taxes d’èxit; a IVFforYOU comptem amb un ampli equip d’experts i tecnologia d’avantguarda que ens permet oferir als nostres pacients les xifres següents:

0%
Fecundació in Vitro amb Ovodonació
Taxa d'èxit per cicle
0%
Fecundació In Vitro amb òvuls propis
Taxa d'èxit per cicle
0%
Inseminació Artificial amb donant de semen
Taxa d'èxit per cicle
0%
Adopció d'Embrions
Taxa d'èxit per transferència

Com dèiem abans, has de tenir en ment que cada tractament pot anar acompanyat de diferents tècniques complementàries, cosa que fa que les possibilitats d’èxit augmentin en ser més factors que estan controlats mèdicament.

Quan es recomana la Reproducció Assistida?

La Reproducció Assistida es recomana en diferents casos, entre ells:

– Dones més grans de 35 anys

– Dones solteres que vulguin ser mares

– Parelles homosexuals

– Parelles heterosexuals on un o tots dos membres tinguin problemes de fertilitat o que estiguin tenint dificultats per aconseguir l’embaràs de forma natural

– Dones amb antecedents de malalties ginecològiques

– Dones i homes que vulguin preservar la seva fertilitat congelant òvuls o semen, segons el cas

Sense importar la teva situació, sempre és preferible que vagis al metge i et sotmetis a una avaluació. Així us podran aconsellar el millor tractament segons les vostres necessitats i circumstàncies.

La teva primera visita de Reproducció Assistida gratis

Quina és la diferència entre Reproducció Assistida i Fecundació in Vitro?

És molt comú confondre’s entre els conceptes de Reproducció Assistida i Fecundació in Vitro. Per això, a IVFforYOU te’ls expliquem perquè coneguis la diferència entre l’un i l’altre.

 

La Reproducció Assistida és un conjunt de tècniques que permeten aconseguir l’embaràs. En canvi, la Fecundació In Vitro (FIV) és una de les tècniques que engloba la Reproducció Assistida, i és la que té la millor taxa d’èxit per aconseguir l’embaràs. Tot i que la FIV té una gran complexitat tècnica, és un dels processos més segurs i senzills per als pacients. Amb els anys, també és la que més ha incrementat la seva popularitat, per això la confusió entre aquests dos conceptes.

Nous avenços i tecnologies reproductives

La Reproducció Assistida va néixer com a solució davant els problemes d’infertilitat. Avui està destinada i recomanada en moltíssims més casos, permetent a més gent poder aconseguir un embaràs quan ells escullin i de manera molt més controlada, especialment en la prevenció de malalties genètiques.

Precisament, aquest darrer punt és un dels més revolucionaris. L’aplicació del test de compatibilitat genètica permet identificar si algun dels membres d’una parella (o el donant de semen/òvuls) és portador d’alguna alteració genètica greu que pugui afectar el nadó.

Si es realitza aquest test en un tractament de Fecundació In Vitro i s’hi identifica una incompatibilitat genètica greu, es podrà analitzar la genètica dels embrions per identificar si algun és portador i no transferir-lo.

A més de l’anàlisi genètica dels embrions, els nous avenços en Reproducció Assistida se centren a aconseguir una millor selecció dels embrions a partir de l’anàlisi del seu desenvolupament i oferir, així, una nova perspectiva sobre els barems per mesurar la qualitat dels embrions.

A més, les tècniques actuals de selecció embrionària, aplicades en laboratoris altament optimitzats, permeten augmentar les taxes d’implantació i de naixements, afavorint la transferència d’un únic embrió. Algun exemple és el cultiu fins a blastocit (cinc dies) o el Test Genètic Preimplantacional per a aneuploïdies.

A IVFforYOU es transfereix un sol embrió en el 90% dels tractaments. D’aquesta manera, s’eviten embarassos bessons i els riscos consegüents.

Si estàs cercant un tractament de Reproducció Assistida, et convidem a escriure’ns perquè els nostres metges t’avaluïn i aconsellin el millor per al teu cas, la primera visita és gratuïta!

Font: Ley 14/2006 sobre técnicas de reproducción humana asistida

Últims posts

Tractaments destacats

Pide una cita gratuita

Rellena el formulario y nos pondremos en contacto contigo para concretar una cita con un experto.

Demana cita gratuïta

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu per concretar una cita amb un expert.