Què és la tècnica ICSI

L’esterilitat masculina és una de les causes més comunes per les quals els pacients recorren als tractaments de reproducció assistida. El 1992 es va efectuar un gran avenç mèdic amb la creació de la Injecció Intracitoplasmàtica (ICSI), cosa que va suposar un abans i un després per al tractament del factor masculí d’infertilitat.

En aquest article, els especialistes en Reproducció Assistida d’IVFforYOU us explicaran en què consisteix la tècnica ICSI, en quins casos es recomana, quins són els seus avantatges respecte a altres tècniques i quin és el seu preu a Espanya.

La Injecció Intracitoplasmàtica (ICSI)

La tècnica d’Injecció Intracitoplasmàtica, o més coneguda com a ICSI per les sigles en anglès, és un dels principals procediments de Fecundació In Vitro que existeixen per a aconseguir un embaràs.

L’ICSI consisteix a injectar un espermatozoide directament a l’interior de l’oòcit, reduint al mínim els problemes que pogués tenir per a ser fecundat, ja sigui a causa de la seva morfologia o, bé, per possibles dificultats que presentés l’oòcit. A causa del control que hi ha en el procés de fecundació, és una de les tècniques amb millors taxes d’èxit.

Quan parlem dels percentatges d’èxit, és important tenir en compte que hi ha certs factors que poden alterar-los directament, com ara:

– Selecció d’espermatozoides amb bona morfologia i mobilitat

– Edat dels pacients

– Reserva ovàrica de la dona

– Estat de salut de la pacient que gestarà el nadó

– Valors baixos de l’Hormona Antimülleriana (AMH)

Quan es recomana la tècnica ICSI?

Aquesta tècnica és principalment recomanada per a tractar casos d’infertilitat masculina com, per exemple, aquells en què ens trobem amb un recompte d’espermatozoides mòbils molt baix, pocs espermatozoides de qualitat apta per assolir un embaràs o una baixa concentració d’espermatozoides (oligozoospèrmia). L’ICSI també és recomanada per a aquells pacients que s’han realitzat una vasectomia o van congelar semen prèviament, així com per a aquells portadors de malalties infeccioses.

Finalment, és molt freqüent que els metges recomanin una ICSI per augmentar les taxes de fecundació en pacients que fan una Fecundació In Vitro convencional.

La teva primera visita de Reproducció Assistida gratis

Diferència entre una Fecundació In Vitro convencional (FIV) i una ICSI

L’ICSI és el mètode alternatiu a la Fecundació In Vitro convencional.

Si bé la Fecundació In Vitro convencional té taxes d’embaràs molt similars a l’ICSI, la principal diferència entre els dos mètodes és la manera com l’espermatozoide s’introdueix dins la membrana de l’oòcit.

D’una banda, a la FIV convencional, l’espermatozoide ha de travessar de manera autònoma la membrana de l’oòcit per a fecundar-lo. Per això, la seva qualitat i la seva morfologia seran determinants per a aconseguir-ho.

En el cas de l’ICSI, un espermatozoide és microinjectat directament a l’interior de l’òvul. Com que la fecundació es pot controlar molt més fàcilment amb l’ICSI, en comparació amb el procés natural que té lloc durant una FIV convencional, aquesta tècnica és ideal per a prevenir errors en la fecundació.

Possibles efectes secundaris de la tècnica ICSI

Si bé els tractaments de Fecundació In Vitro amb ICSI són molt comuns en els pacients que recorren a la Reproducció Assistida, hi ha alguns escenaris on es poden generar els problemes següents en la dona:

– Embaràs múltiple: aquest risc es pot veure disminuït notablement si se selecciona un embrió de bona qualitat, així s’evitaria haver de transferir-ne més d’un i la possibilitat consegüent de generar un embaràs múltiple.

– Síndrome d’hiperestimulació ovàrica (SHO): atès que en els tractaments de FIV es requereix realitzar una estimulació ovàrica amb medicació, es pot originar malestar a la pacient.

Símptomes d’embaràs després d’una ICSI

Els símptomes d’un possible embaràs són molt similars en tots els tractaments de reproducció assistida i, especialment, en una ICSI i altres tècniques de fecundació in vitro.

Entre els símptomes d’embaràs més comuns després d’una FIV-ICSI trobem:

– Inflor abdominal a causa de l’estimulació ovàrica

– Molèsties al pit a causa de la medicació hormonal

– Cansament o fatiga muscular

– Marejos i nàusees

Avantatges i desavantatges de la Injecció Intracitoplasmàtica d'espermatozoides

Preu de la tècnica ICSI a Espanya

Els preus per dur a terme una ICSI a Espanya poden variar força, segons el que la clínica de Reproducció Assistida inclogui en aquest servei.

En general, els centres de Reproducció Assistida a Espanya consideren com a base el preu de la Fecundació In Vitro convencional i s’hi afegeix el cost de la ICSI, tenint un preu aproximat total d’entre 3.500€ i 5.500€.

A IVFforYOU estem orgullosos d’oferir preus molt competitius, que permeten accedir a les millors instal·lacions i amb professionals reconeguts. Al nostre centre de Reproducció Assistida, el cost de l’ICSI és de 385€, que s’ha de sumar al preu de la Fecundació In Vitro convencional (2.600€), donant un total de 2.985€. És important destacar que el preu podrà variar si, a més, cal otalmen a una donació d’òvuls o si el teu metge t’aconsella fer alguna prova especial. A més, otalmenten, en els tractaments de otalmenten assistida, el cost de la medicació hormonal no s’inclou en el preu total.

Si t’interessa fer algun tractament de Reproducció Assistida, a IVFforYOU estarem encantats de guiar-te, la primera visita és totalment gratuïta per a tu!

Últims posts

Tractaments destacats

Pide una cita gratuita

Rellena el formulario y nos pondremos en contacto contigo para concretar una cita con un experto.

Demana cita gratuïta

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu per concretar una cita amb un expert.